Επί τάπητος το μεταναστευτικό

Το θέμα της διαχείρισης των ζητημάτων που σχετίζονται με τις προσφυγικές ροές, θα συζητηθεί στην κυβερνητική σύσκεψη που θα γίνει σε λίγη ώρα, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Το μεταναστευτικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τη βουλευτή της ΝΔ και πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη.

Για δραματική και πρωτοφανή κατάσταση στα νησιά έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Ευρώπης στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Την ανησυχία της για διάσταση του προβλήματος εξέφρασε η κ. Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι ηκυβέρνηση φαίνεται "να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά", "δεν μπορεί μπορεί να διαχειριστεί το θέμα" και χάνονται πολύτιμοι πόροι.

Στο Βοτανικό, επί της οδού Αγίου Πολυκάρπου, με εντατικούς ρυθμούς, συνεχίζονται οι εργασίες προκειμένου τα επόμενα 24ωρα να μεταφερθούν στην περιοχή οι πρόσφυγες από το Πεδίον του Άρεως. Ήδη έχουν στηθεί 33 κοντέινερς, ενώ άλλα τόσα αναμένεται να είναι έτοιμα τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες, σύμφωνα με τον υπεύθυνο εργολάβο που μίλησε στον Αθήνα 9.84. Ο ίδιος τόνισε άτι εντός της ημέρας θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης αλλά και το αποχετευτικό.

Στους 54.889 ανήλθαν για το μήνα Ιούλιο 2015, οι παράτυποι μετανάστες που διασώθηκαν και περισυνελέγησαν σε 748 περιστατικά σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, στη διάρκεια όλων των περιστατικών για το μήνα Ιούλιο, κατασχέθηκαν 158 σκάφη ενώ συνελήφθησαν 47 διακινητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα