Επεισοδιακή συνέλευση φοιτητών

Με πέντε ελαφρά τραυματίες στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, έληξε η γενική συνέλευση των φοιτητών στο Φυσικομαθηματικό της Αθήνας, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χώρο της γενικής συνέλευσης εισέβαλαν περίπου 40 άτομα της Χρυσής Αυγής και συνεπλάκησαν με φοιτητές του Φ.Ο.Σ. που πρόσκεινται στο ΛΑΟΣ. Λίγο αργότερα, όπως αναφέρουν

οι ίδιες πληροφορίες στον συγκεκριμένο χώρο κατέφθασαν και μέλη του Αναρχικού χώρου, αλλά και φοιτητές της Εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Η Νεολαία του Συνασπισμού σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο και για σημαντικές υλικές ζημιές στα τμήματα του Μαθηματικού και του Φυσικού και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι επιθέσεις αυτές στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν την αγωνιζόμενη νεολαία».

Από νωρίς το μεσημέρι το twitter είχε πάρει «φωτιά». Ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια:
-Φοιτητές φεύγουν από τη Σχολή μαζικά, φοβούνται. Εκεί φτάσαμε. Ντροπή
-Στο κτίριο Μαθηματικού -Φυσικού, στο Τμήμα Φυσικής ηταν η Συνέλευση. Είδα 2 φοιτητές με αίμα στις μπλούζες και σκισμένα μέτωπα
- Συνάδελφοι έφαγαν πέτρα στο αυτοκίνητο, εντός Πανεπιστημιούπολης.
- υπάρχουν μαχαιρώματα από Χρυσαυγίτες στο ΕΚΠΑ, εισέβαλαν σε συνέλευση. Ούτε διάλογος με τους νεοναζί ούτε κατανόηση
- Είναι γελοίο, το πανεπιστήμιο να είναι ο μοναδικός χώρος που παίζει να φας ξύλο για τις ιδέες σου.(αριστερός,δεξός,σουρρεαλιστής-ασχετο)
- Neonazi attack at University of #Athens reports: assaulted students w knives, injuries; ongoing #storify #ekpa
- Επίσημα η ΕΛ.ΑΣ δηλώνει δεν έχει ειδοποιηθεί για επίθεση χρυσαυγιτών σε πανεπιστημιο. Αγνοεί το περιστατικό

Keywords
Τυχαία Θέματα