Επεισόδια σε διαδήλωση

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μετά την επίθεση φιλορώσων αυτονομιστών οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με γκλομπ και μαχαίρια, και επιτέθηκαν σε διαδήλωση υποστηρικτών της κυβέρνησης του Κιέβου στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Νωρίτερα, αμερικανός αξιωματούχος, υποστήριξε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν το ενδεχόμενο να διευρύνουν τις κυρώσεις τους σε βάρος της Ρωσίας ώστε να συμπεριλάβουν ολόκληρους τομείς της ρωσικής

οικονομίας, μετά τη σύλληψη παρατηρητών του ΟΑΣΕ από φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Ήδη οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των 28 κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία για διεύρυνση κατά 15 άτομα της λίστας των Ρώσων αξιωματούχων στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν καταδίκασε σήμερα τη σύλληψη, την περασμένη Παρασκευή, επτά παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) από φιλορώσους αυτονομιστές και απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.

«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει με έντονο τρόπο την πρόσφατη σύλληψη και κράτηση των στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ καθώς και των Ουκρανών που τους συνόδευαν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΗΕ. «Καλεί τους υπεύθυνους για την απαγωγή να προχωρήσουν άμεσα στην απελευθέρωση των παρατηρητών, σώων και άνευ όρων».

Keywords
Τυχαία Θέματα