ΕΟΠΥΥ: Παράταση των κινητοποιήσεων

Στα άκρα η σύγκρουση μεταξύ υπουργείου Υγείας και γιατρών του ΕΟΠΥΥ, που αποφάσισαν την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου διαμηνύοντας ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη». Καλούν το υπουργείο να προσέλθει στο διάλογο από μηδενική βάση χωρίς προαπαιτούμενα και «εμμονές για ανθρωποθυσίες». «Εκβιασμοί του είδους ότι εμείς θα απεργούμε στον αιώνα τον άπαντα αν το υπουργείο δεν υπογράψει χαρτί ότι εξαιρούμαστε από την κινητικότητα, τη διαθεσιμότητα και

τις απολύσεις, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί», δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής.

Προανήγγειλε τρία άμεσα μέτρα για τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, όσο διαρκεί η απεργία στον ΕΟΠΥΥ: Την αύξηση των ραντεβού στους συμβεβλημένους γιατρούς από 200 το μήνα που είναι σήμερα, στα 300 ή ακόμα και στα 400, τη σύναψη συμβάσεων και με άλλους γιατρούς, οι οποίοι επ' αμοιβή θα συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ και την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων όσο θα είναι κλειστά τα ιατρεία του Οργανισμού.

«Αν το αδιέξοδο συνεχιστεί η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα από ότι είχε σχεδιαστεί και οι γιατροί ας απεργούν στη διαθεσιμότητα τους». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής με αφορμή την παράταση έως τις 13 Δεκεμβρίου των κινητοποιήσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Σε ερώτημα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου, αν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα γίνουν απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της αξιολόγησης κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα γίνουν απολύσεις.

«Το πρόβλημα», πρόσθεσε, «είναι ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δέχονται ούτε καν την κινητικότητα».

Την ίδια ώρα, τα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ βουλιάζουν από ασθενείς, με την αναμονή για ένα απλό ραντεβού να φθάνει ακόμα και τον ένα χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα