Εντός της ημέρας οι διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ

Εντός της ημέρας αναμένονται διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ και πιθανή ανακοίνωση παράτασης για την καταβολή της πρώτης δόσης. Ο ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων θα υπολογιστεί με βάση τις αξίες του ΦΑΠ του 2013 για 4.000 οικισμούς στη χώρα, στους οποίους τα ακίνητα και τα οικόπεδα είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού των αξιών, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού.
Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης από το βήμα της Βουλής, δεσμεύτηκε για πλήρη εξάλειψη όλων των προβλημάτων και των αδικιών του ΕΝΦΙΑ.

Τροπολογία με την οποία προβλέπεται η απαλλαγή από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης ΦΠΑ για επιχειρήσεις που την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο είχαν ακαθάριστα έσοδα έως 10.000 ευρώ κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών. Όπως τόνισε ο κ. Χαρδούβελης, στη ρύθμιση αυτή μπορούν να υπαχθούν 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες

Την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου ακινήτων προκειμένου να αρθούν οι αδικίες στον ΕΝΦΙΑ προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων. Ο Γιώργος Χριστόπουλος γ.γ. της ΠΟΜΙΔΑ μίλησε στον Γιάννη Παπαγεωργίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα