Έντονη δυσφορία από τα τεχνικά κλιμάκια

Έντονη δυσφορία εκφράζουν τα τεχνικά κλιμάκια για την επιλογή της κυβέρνησης οι διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές να διεξάγονται σε χώρους ξενοδοχείων. Σύμφωνα με τα στελέχη των θεσμών, οι μετακινήσεις από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο δημιουργούν κενά ασφαλείας και εκθέτουν τα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων σε κινδύνους, ενώ δεν επιτρέπουν και τη συστηματική και αδιάλειπτη εργασίας τους.


Η πιο δύσκολη εβδομάδα ως προς τη ρευστότητα, ξεκίνησε σήμερα κι ενώ η Αθήνα προσδοκά σε πολιτική απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής

την Πέμπτη για να πάρει ανάσα απέναντι στις βεβαρημένες χρηματοδοτικές ανάγκες.

Σήμερα πρέπει να αποπληρωθεί η τρίτη, και υψηλότερη δόση του Μαρτίου προς το ΔΝΤ, ύψους 580 εκατ. ευρώ.
Την Τετάρτη θα εξεταστεί από την ΕΚΤ το νέο αίτημα των ελληνικών τραπεζών για μεγαλύτερη χρηματοδότηση από τον ELA. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερα κρίσιμη θα είναι η αυριανή συνάντηση Μέρκελ-Ντράγκι.

«Οι τεχνικές ομάδες και ορισμένα μέρη από την ηγεσία των θεσμών θέλουν να μας γυρίσουν πριν από την συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέδριο του Economist τονίζοντας ότι υπάρχουν έντονες πιέσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για να επιστρέψει η Ελλάδα στην εποχή όπου κυριαρχούσε το μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα