Εντολή σύλληψης για χρέη

Εισαγγελική εντολή εκδόθηκε σήμερα για τη σύλληψη της προέδρου του Ασύλου Ανιάτων Ιωάννας Ηλιάδη, για χρέη του Ιδρύματος προς το ΙΚΑ. Ήδη, έχει εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης, παρά το γεγονός ότι το Άσυλο Ανιάτων έχει προχωρήσει σε ρύθμιση του χρέους και σε εξόφληση των πρώτων δόσεων στο ΙΚΑ.

Το συνολικό
χρέος φτάνει το 1,8 εκατ. ευρώ και ο διακανονισμός προβλέπει την αποπληρωμή του χρέους σε 47 δόσεις. Το ΙΚΑ αναμένεται να ενημερώσει εγγράφως τις Αστυνομικές αρχές για τη ρύθμιση των οφειλών του Ασύλου αύριο το πρωί προκειμένου να μη συλληφθεί η κ. Ηλιάδη.

Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΕΟΠΥΥ κατέβαλε στο Άσυλο Ανιάτων 400.000 ευρώ ως μέρος των οφειλών του προς το Ίδρυμα, τα οποία δεσμεύθηκαν αμέσως από το ΙΚΑ.

«Το κράτος δείχνει γι άλλη μία φορά την ασυνέπειά του», δήλωσε η πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων Ιωάννα Ηλιάδη αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το ένταλμα σύλληψης.

«Τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ μας οφείλει σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του, το κράτος διώκει εμένα προσωπικά για τις οφειλές του Ασύλου Ανιάτων, για τις οποίες όμως έχουμε ήδη δρομολογήσει τη ρύθμισή τους και την εξόφλησή τους", τόνισε η κα. Ηλιάδη.
Keywords
Τυχαία Θέματα