Ένταση στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Πρωινό έντασης, που εγκαινιάζει εβδομάδα μαζικών κινητοποιήσεων για την κινητικότητα και διαθεσιμότητα στο δημόσιο. Κλειστή παραμένει ως αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον, λόγω συγκέντρωσης σχολικών φυλάκων, που νωρίτερα απωθήθηκαν με δακρυγόνα από την είσοδο του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την οποία είχαν αποκλείσει. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Πριν απο λίγο, μέσα από το μπλοκ τους και εν μέσω αποδοκιμασιών έφτασε στο υπουργείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος

αυτή την ώρα έχει συνάντηση μαζί τους. Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχίζουν από σήμερα οι καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια, ενώ στις 12 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ από τις 11.30.

Σε κινητοποιήσεις και οι δάσκαλοι την Τετάρτη και την Πέμπτη, ημέρες πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας.

Σήμερα και αύριο απεργούν και οι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα, ενώ κλειστά παραμένουν και πανεπιστήμια, σ' ένδειξη διαμαρτυρίας για την κινητικότητα διοικητικών τους υπαλλήλων.

Πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες παραλύουν επίσης από σήμερα τα ασφαλιστικά ταμεία, τον ΟΑΕΔ και αρκετές από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας.

Αναβρασμός και στο χώρο της Υγείας. Τριήμερη απεργία ξεκινούν από αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί και διήμερη από την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.


Σε λίγη ώρα εργαζόμενοι της Πολυκλινικής και του Ευαγγελισμού θα συγκεντρωθούν στα επείγοντα του Ευαγγελισμού, ζητώντας τον άμεσο διορισμό όσων συναδέλφων τους βγήκαν σε διαθεσιμότητα και την επαναλειτουργία της Πολυκλινικής.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα