Ένταση στη Βουλή

Η παρουσία του Πρωθυπουργού στο ευρωκοινοβούλιο αλλά και η ομιλία του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ αποτέλεσαν σημείο τριβής στη Βουλή, μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη.

Η ομιλία Βέμπερ ήταν μνημείο αθλιότητας σχολίασε ο κ. Βούτσης κάνοντας λόγο για δυο μέτρα και δυο σταθμά ,που -όπως είπε - επικρατούν στην Ευρώπη. Σχετικά με τις αναφορές του κ. Βέμπερ στα περί απειλών της Ελλάδας
,να γεμίσει την Ευρώπη με μετανάστες , ο Υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι η απειλή αυτή δεν μας εκφράζει ,δεν τη σκεφτόμαστε γιατί έχουμε πάγιες ανθρωπιστικές αντιλήψεις και για τους μετανάστες και για τη στρατηγική πορεία της Ευρώπης. Όσο για τις αναφορές του κ. Βέμπερ για μισθό 300 ευρώ ,όπως στη Βουλγαρία ο κ. Βούτσης επεσήμανε ότι τέτοιου είδους θεωρίες αποτυπώνουν τη στρατηγική μιας Ευρώπης που οδηγεί σε διαιρέσεις ,σε διχασμούς ,σε συγκρούσεις και σε μεγάλες ανισότητες.

"Εσείς θέλετε να μας κάνετε Συρία και δεν ντρέπεστε" είπε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ,υποστηρίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να προβληματιστεί από το γεγονός ,ότι καταχειροκροτήθηκε από τη Λεπέν και τον Φαράζ.

Όσο για τις επιτιμητικές αναφορές του Υπουργού Εσωτερικών προς τον κ. Βέμπερ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ αφού υπενθύμισε ότι ο Γερμανός πολιτικός εκφράζει τους Χριστιανοδημοκράτες ,που είναι η μεγαλύτερη δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ,αναρωτήθηκε πως θα επιτευχθεί συμφωνία ,όταν ο κ. Βέμπερ χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση άθλιος ,ακραίος και εκπρόσωπος σκοτεινών κύκλων.

" Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι για να γίνουμε αρεστοί "ανταπάντησε ο Υπουργός Εσωτερικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα