Νομοτεχνικές αλλαγές στο ν/σ για ΕΡΤ

Με δική της διοικούσα επιτροπή θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ 3, σύμφωνα με νομοτεχνικές αλλαγές που επέφερε αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, που συζητείται στην Ολομέλεια και ψηφίζεται απόψε.
Το ποσό του ανταποδοτικού τέλους δεν δύναται να είναι μικρότερο το ποσού των 3 ευρώ, ενώ καταργείται το πλαφόν του 25% στις εξωτερικές παραγωγές.

Ακόμη, αποσαφηνίστηκε η υποχρέωση απόδοσης 1,5% για την παραγωγή κινηματογραφικών έργων και στήριξη των ανεξάρτητων

εκδόσεων βιβλίων

Εν τω μεταξύ, αντιπαράθεση προκάλεσε στην Ολομέλεια της βουλής, -όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ- η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη ότι «η ΕΡΤ πρέπει να αποκαταστήσει όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα εκείνους που αγωνίστηκαν για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

«Ο κ Παναγούλης εν τη αφελεία του έβγαλε τις μύχιες σκέψεις του κόμματος του, που μας έλεγε για ακομμάτιστη ΕΡΤ. Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπροσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θα περίμενα μια στοιχειώδη αυτοκριτική από εσας που μπήκατε ξαφνικά μέσα σε ένα στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης και στρογγυλοκαθήσατε στο παρελθόν χωρίς να είστε καλεσμένος» απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Το νομοσχέδιο είναι σαφές. Επανέρχονται όλοι, όχι τα "δικά μας παιδιά"» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα