Ένταση έξω από το Ραδιομέγαρο

Τεταμένο είναι το κλίμα από το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλουν ρίψη χημικών εναντίον τους. Σύμφωνα με τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ οι οποίοι παραμένουν έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ομάδα ατόμων που φέρονται να είναι εργαζόμενοι της Δημόσιας Τηλεόρασης μπήκαν με συνοδεία των ΜΑΤ
μέσα στο κτήριο της ΕΡΤ. Αμέσως σήμανε συναγερμός καθώς, όπως ανέφεραν οι πρώην εργαζόμενοι, υπήρξε φόβος δολιοφθοράς.

Στο σημείο βρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, στους οποίους, όπως κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαγορεύθηκε η είσοδος στο Ραδιομέγαρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο τους προπηλάκισαν.

Νωρίτερα η κ. Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τη παράνομη, όπως είπε, είσοδο των τεχνικών της Δ.Τ. ζήτησε την παρέμβαση των Εισαγγελικών Αρχών.

Επιχειρήθηκε έφοδος δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επιτραπεί.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι μέσω του ertopen.com ζητούν την παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών για την προστασία της δημόσιας περιουσίας του Ραδιομεγάρο.

Δελτίο και πάλι από το πεζοδρόμιο

Έξω από το Ραδιομέγαρο παραμένουν πολλοί δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου ενώ μεταδίδεται το δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης στο ΑΜΠΕ, νωρίτερα, οι δυνάμεις των ΥΜΕΤ έριξαν χημικά και ξυλοκόπησαν συγκεντρωμένους, μεταξύ των οποίων και τον ίδιο και βουλευτές.

Στις τέσσερις το απόγευμα αστυνομικοί συνόδευσαν τεχνικούς της Δημόσιας Τηλεόρασης στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Ο κ. Σαββίδης επισήμανε πως οι τεχνικοί μπήκαν κρυφά, από την πίσω πόρτα. Η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι βουλευτές ζήτησαν να είναι παρόντες, καθότι στην ΕΡΤ βρίσκονται πανάκριβα μηχανήματα, τα οποία είναι ακόμα χρεωμένα στους εργαζομένους, καθότι δεν έχει γίνει παράδοση-παραλαβή και η αστυνομία αρνήθηκε. «Δεν ξέρουμε τι κάνανε με τα μηχανήματα, αφού δεν μας επέτρεψαν να είμαστε παρόντες. Έχουμε πληροφορίες πως πήραν μαζί τους κάποια» δήλωσε ο κ. Σαββίδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε στο ΑΜΠΕ πως η είσοδος στην ΕΡΤ έγινε χωρίς εισαγγελική άδεια, γεγονός που επιβεβαίωσε μετά από τηλεφώνημά της στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Keywords
Τυχαία Θέματα