Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

Συνεχίζεται στην ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί περίπου στις 10 το βράδυ, με τη ΝΔ να έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επι τεσσάρων άρθρων του νομοσχεδίου.

Τα έσοδα υστερούν, οι τράπεζες χειμάζονται και η Ελλάδα

διαπραγματεύεται από χειρότερη θέση υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. «Το δίλημμα είναι αμείλικτο: ή πηγαίνεις στη ρήξη και την απολαμβάνεις επειδή ζεις το δικό σου Κούγκι για το οποιο δεν πήρες εντολή, ή ακολουθείς το δύσκολο δρόμο της ευθύνης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Βενιζέλος.

Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταυρος Θεοδωράκης έκρουσε καμπανάκι στην Κυβέρνηση , να παρουσιάσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και να μην αφήσει την τελευταία αυτή ευκαιρία να πάει χαμένη, γιατί η χώρα -όπως είπε- βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

Παράλληλα ο κύριος Θεοδωράκης κάλεσε την Κυβέρνηση να αλλάξει ρότα καθώς - όπως είπε - η συνέχιση αυτής της πολιτικής οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο μεγάλο αδιέξοδο. " Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να οδηγήσετε τη χώρα σε μία δήθεν ηρωική συντριβή", τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και επέμεινε πως δεν υπάρχει ηρωική ήττα, αφού - όπως είπε - αποτελεί ταπείνωση και συμφορά για τους πολίτες. Καταλήγοντας ο κύριος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως το ΠΟΤΑΜΙ είναι εδώ αν τολμήσει η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε πολύ θετική τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από την πολυμερής συνάντηση και επέμεινε ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει τις μεταρρυθμίσεις που επιλέγει. Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ του καταλόγισε πολιτική μικρότητα ενώ για τον Σταύρο Θεοδωράκη εξέφρασε τη λύπη του γιατί όπως είπε προσχώρησε στην πολιτική του "σοκ και δέος"

Απο την πλευρά του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, δήλωσε "υπογράφετε ένα αγνό παρθένο μνημόνιο αλλά δεν μπορείτε να το παραδεχτείτε".

Keywords
Τυχαία Θέματα