Για μια πιο στενή συνεργασία

«Με την Κύπρο έχουμε αδελφική σχέση, κανείς δεν πρέπει να το ξεχνάει αυτό», επισήμανε με νόημα ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για απαράγραπτο δικαίωμα της Κύπρου

να εκμεταλλευτεί την ΑΟΖ της και επέμεινε μάλιστα στην ευρωπαϊκή διάσταση του θέματος, κάνοντας λόγο για ενεργειακά αποθέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τόνισε ότι «μολονότι ο Ελληνισμός δοκιμάζεται σκληρά, θα βγει με ενισχυμένο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, έκανε λόγο για τον τερματισμό της κατοχής και την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, βασισμένης στις αποφάσεις του ΟΗΕ, το διεθνές δίκαιο και το κοινοτικό κεκτημένο.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για γόνιμη ανταλλαγή απόψεων γύρω από την οικονομική κρίση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι προσπάθειες του κ. Αναστασιάδη για την διασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης θα στεφθούν με επιτυχία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κύπρου, έκανε λόγο για γόνιμη και εγκάρδια συζήτηση που επαναβεβαιώνει την ειλικρινή πρόθεση και των δύο πλευρών για στενότερη συνεργασία.

Εξέφρασε, δε, τις ευχαριστίες του για τη διαχρονική συμπαράσταση της Ελλάδας προς τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα