Σύσκεψη για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των πιστωτών, μετά και την επιστροφή στην Αθήνα της ελληνικής αντιπροσωπείας που συμμετέχει στη ομάδα Βρυξελλών, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης στο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού εν όψει και της τηλεδιάσκεψης αύριο του Euro Wοrking Group. Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 16.00 και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη βούληση της
να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους θεσμούς, στη βάση ενός πλαισίου που δεν θα εμπεριέχει υφεσιακά μέτρα, αλλά θα διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας». Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, δεν αναμένεται απόφαση για Eurogroup αύριο αλλά θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα νέα συνεδρίαση του Euroworking Group.

Νωρίτερα, χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ομάδας Βρυξελλών. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπήρξε σημαντική γεφύρωση, χωρίς όμως τελική κατάληξη ακόμα, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί στην Αθήνα με συλλογή στοιχείων από τα τεχνικά κλιμάκια.

Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν πάντως, να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία και να μιλούν για αμοιβαία πρόθεση συμφωνίας.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τρεις κυβερνητικούς αξιωματούχους μετέδωσε ότι οι συζητήσεις μπορεί να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.

"Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την Ελλάδα", επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο στο Βερολίνο, τονίζοντας πως η χώρα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, παρά το περιθώριο ελιγμών που υπάρχει.

"Δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ελλάδα παρά να παραμείνει κομμάτι της ευρωπαικής ζωής , δήλωσε από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα