Ενημέρωση Σαμαρά στο Μαξίμου

Τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενημέρωσε το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Η κυβέρνηση επιδιώκει λύση στο θέμα των πλειστηριασμών έως την Τετάρτη, ώστε να προλάβει να νομοθετήσει χωρίς να χρειαστεί

να καταφύγει στη λύση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, ενώ παράλληλα οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τα θέματα των Αμυντικών Συστημάτων και του ΦΠΑ στην εστίαση, και στελέχη της κυβέρνησης εμφανίζονται αισιόδοξα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ εντός της εβδομάδας.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, αναφερόμενο στο θέμα των πλειστηριασμών, επεσήμανε πως έχουν περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό οι διαφορές που υπήρχαν αρχικά και τόνισε πως οι διαβουλεύσεις με την τρόικα θα συνεχιστούν με στόχο να κατατεθεί στη Βουλή σχετική διάταξη εως το τέλος της εβδομάδας.

Παράλληλα, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως η συζήτηση για τα Αμυντικά Συστήματα είναι σε καλό δρόμο, όμως δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα πριν από το Eurogroup, όπου και θα ληφθεί η απόφαση, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η δόση του 1 δισ. ευρώ θα εγκριθεί την Πέμπτη.

Επίσης εκτίμησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει στο Eurogroup το θέμα των πλειστηριασμών, ενώ για τον ΦΠΑ στην εστίαση αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παραμείνει ο συντελεστής στο 13%, και πρόσθεσε ότι θα ληφθούν ισοδύναμα διαρθρωτικά μέτρα για να καλυφθεί η διαφορά.

"Στόχος είναι να κλείσουμε τις διαπραγματεύσεις για τα 4,9 δισ. εως το Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου", ανέφερε ακόμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα