Εγγυήσεις για εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών

«Η ελληνική κυβέρνηση εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών» διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Δραγασάκης απέδωσε τις αναταράξεις στο ελληνικό χρηματιστήριο στην πολιτική μεταβολή που επήλθε στην χώρα αφήνοντας να εννοηθεί

οτι κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο. Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση σκοπεύει να οδηγηθεί σε ρήξη με τους δανειστές απάντησε οτι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει ένας διάλογος χωρίς «τσαμπουκάδες», όπως είπε χαρακτηριστικά, με τα κοινοβούλια των υπολοίπων χωρών παρουσιάζοντας ένα νέο πρόγραμμα.

«Το μνημόνιο έχει λήξει, εμείς θα υποβάλλουμε ένα νέο πρόγραμμα» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, το οποίο -όπως είπε- θα εξηγεί πως η Ελλάδα θα βγει απο το αδιέξοδο και πως οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πάψουν να μας προσφέρουν νέα δάνεια συντηρώντας ένα φαύλο κύκλο που δεν οδηγεί πουθενά.

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων ο κ. Δραγασάκης προανήγγειλε ένα μακρύ κατάλογο έργων που θα προσφέρουν τεράστιες επενδυτικές δυνατότητες και δεν θα ενισχύουν τα καρτέλ.

Σε ερώτηση για τις επενδύσεις που σχετίζονται με ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες δεν θα προχωρήσουν, απάντησε: «Όσοι επενδυτές είχαν επενδύσει σε αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις είναι λογικό να αλλάζουν τα σχέδιά τους».

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στις 2.30 στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ την Παρασκευή ο κ. Σουλτς θα συναντηθεί στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα