Εναλλακτικές καλλιέργειες

Με τις εναλλακτικές καλλιέργειες ασχολείται το τέταρτο μέρος της έρευνας που παρουσιάζεται καθημερινά στην εκπομπή «Αθήνα σήμερα» με τη Νόνη Καραγιάννη.

Την έρευνα επιμελήθηκε η Μαρία Παύλου, ενώ συμμετείχε και η Λουκία Σανιδά.

Σαλιγκάρια, βατράχια, σπαρράγια, κρόκος, τρούφα, ρόδι, μεταξύ των προϊόντων που παράγουμε πλέον στη χώρα μας. Στην Αρκαδία υπάρχει η εταιρεία Αλφειός - Ρόδι ΑΕ για την οποία μίλησε στρον Αθήνα
984, ο πρόεδρός της , Παρασκευάς Παρασκευόπουλος.

Aρωμα... μεγάλου κέρδους «αναδίδει» η εναλλακτική καλλιέργεια βιομηχανικού τριαντάφυλλου από την οποία παράγεται το ροδέλαιο, ένα από τα πιο ακριβά αιθέρια έλαια στον κόσμο, η αξία του οποίου σε βάρος είναι μεγαλύτερη και από τον χρυσό. Οι λόγοι για τους οποίους οι τιμές του ροδέλαιου φτάνουν έως τις 5.000 ευρώ το κιλό, έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι βρίσκεται σε πολύ μικρή περιεκτικότητα στο τριαντάφυλλο και δεν υπάρχει χημικό..... υποκατάστατό του στην αγορά.

Στο Πολυδένδρι Ημαθίας έχουμε και την καλλιέργεια ελληνικής τρούφας, για την οποία μίλησε ο διευθυντής της εταιρείας Ελληνική Τρούφα, Τάσος Παπαφώτης,  που υπόσχεται και πιστοποιητικά απόδοσης σε όσους επενδύσουν στην καλλιέργειά της.

Μεγάλη εξαγωγική δυναμική αποτελεί ο κρόκος που αποφέρει καθαρά 1.000 ευρώ το κιλό. Στον Κρόκο του νομού Κοζάνης, έχει έδρα ο συνεταιρισμός κρόκο-παραγωγών νομού Κοζάνης. Στον Αθήνα 984 μίλησε ο πρόεδρος Νικολός Πατσιούρας .

Ένα μεγάλο κίνημα υπέρ των ελληνικών προϊόντων έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό στη χώρα μας , σε μία προσπάθεια να ενισχύσουμε την ελληνική παραγωγή και καλλιέργεια και να μειώσουμε τις εισαγωγές και τα χρήματα που φεύγουν από τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της αναβίωσης του «Επιμένω Ελληνικά» κυκλοφορεί και λίστα με τα ελληνικά προϊόντα ώστε να ενημερωθούν οι καταναλωτές αλλά έχει σημαντικές ελλείψεις.

Μεταξύ αυτών :
ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΙΟΝ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΕΤΣΑΠ ΚΥΚΝΟΣ
ΠΑΓΩΤΑ / ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΚΡΙ ΚΡΙ
ΕΒΓΑ
ΕΒΟΛ (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου)
Όλυμπος (Γαλακτοβιομηχανία Λαρίσης)
ΦΑΓΕ
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ / ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ
ΑPIVITA
ΚΟΡΡΕΣ
Mastihashop
ΕΥΡΗΚΑ
(ΕΥΡΗΚΑ απορρυπαντικά πιάτων και ρούχων, ΤΙΚ ΤΑΚ καθαριστικό τουαλέτας, TOPINE απολυμαντικό, FLUP αποφρακτικό, CLARO σκόνη πλυντηρίου πιάτων, FRESH AIR αποσμητικό χώρου, FAMOSO για τζάμια, ALGOFLASH λιπάσματα και προϊόντα φυτών, AROXOL εντομοκτόνο, ZITA ultra και ΕΥΡΗΚΑ καθαριστικά).
ROLCO - MyPlanet
(MyPlanet σειρά απορρυπαντικών, AVA, ROL και ESSEX απορρυπαντικά, HiGeen αντισηπτικό gel χεριών, καλλυντικά TACT Beauty Care, Herborium apothecary αρώματα και φροντίδα σώματος, ROLCO BtoB επαγγελματικός καθαρισμός).
ΣΝΑΚΣ - Chipita
SUPER MARKET - Εμπορικά Καταστήματα -
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ. - ΑΤΛΑΝΤΙΚ. - My Market - METRO. - Μασούτης.. - Sprider stores.
ΜΠΥΡΕΣ/ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ
CRAFT - Ούζο Μίνι - Ούζο Βαρβαγιάννη
ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ/ΧΥΜΟΙ
ΕΨΑ - ΛΟΥΞ

Υπά
Keywords
Τυχαία Θέματα