Εν αναμονή του Eurogroup

Εκτιμήσεις και κλίμα αναμονής πριν από το Eurogroup της Δευτέρας, οπότε και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για τη δανειακή σύμβαση. Στη συνεδρίαση θα εγκριθεί το δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν κέρδισαν έδαφος προτάσεις χωρών
της Ευρωζώνης να αναβληθεί η εκταμίευση του συνόλου ή μέρους του πακέτου βοήθειας μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών στη χώρας. Συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίζεται η κυβέρνηση. Όπως υποστηρίζει ότι η στενότερη κοινοτική επιτήρηση της οικονομικής πολιτικής και η δημιουργία του ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού για την αποπληρωμή του χρέους, εντάσσονται στο πλαίσιο των αποφάσεων της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της 26ης/27ης Οκτωβρίου.

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμη, αλλά ελπίζουμε να δοθεί τη Δευτέρα το πράσινο φως για το PSI», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, μετά τις διαδοχικές επαφές του πρωθυπουργού με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Επεσήμανε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα δεσμεύσεων για άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Εν τω μεταξύ, να επιδείξουν μετριοπάθεια κάλεσε τους πολιτικούς ηγέτες σε Αθήνα και Βερολίνο μετά τις σκληρές δηλώσεις Σόιμπλε και την αντίδραση Παπούλια, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε.

Το θέμα της Ελλάδας θα συζητήσουν σήμερα στο βερολίνο η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.
Εν τω μεταξύ, ειδική Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις 2 Μαρτίου συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΕΈ Χέρμαν βαν Ρομπάι, με αντικείμενο -όπως μεταδίδει το Dow Jones- το μόνιμο μηχανισμό στήριξης και την ανάδειξη νέου προέδρου της ΕΕ.  
Keywords
Τυχαία Θέματα