Εν αναμονή των συμπερασμάτων

Τις επόμενες ώρες θα μπορούν οι σεισμολόγοι να εξάγουν ασφαλές συμπέρασμα για το αν όντως ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά ήταν ο κύριος, καθώς συμπληρώνεται 48ωρο από την εκδήλωσή του. Ήδη πάντως, φαίνεται να καταλήγουν σε αυτό, με βάση την έως τώρα σεισμική δραστηριότητα. «Λύσαμε τον γρίφο του σεισμού της Κεφαλονιάς» ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ

ο καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος βρίσκεται στο νησί.

«Ξέρουμε ακριβώς πού είναι το σεισμικό ρήγμα, ξέρουμε πώς είναι η σεισμική διαδικασία και θεωρώ ότι από εδώ και πέρα όλα θα πάνε καλά» σημείωσε ο κ.Λέκκας και πρόσθεσε ότι «με σεισμό της τάξης των 6 βαθμών δεν υπάρχει ενδεχόμενο ενεργοποίησης άλλων ρηγμάτων».

Ο καθηγητής Γεωλογίας υποστήριξε μάλιστα ότι θα ήταν καλό να υπήρχε ένας σεισμός έως 5,4 βαθμούς στην Κεφαλονιά «έτσι ώστε να αποσβεστεί σιγά σιγά η σεισμική διέγερση».

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς αγωνιούν τόσο για τους μετασεισμούς όσο και για το ζήτημα στέγασης που αντιμετωπίζουν, αφού δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και κρίνονται επικίνδυνα.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να καταπλεύσει στο νησί και δεύτερο πλοίο, το Ελευθέριος Βενιζέλος, για να φιλοξενήσει σεισμοπαθείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα