Εν αναμονή απόφασης για Κοντομηνά

Εναναμονή της απόφασης εντός 24ωρου τουΣυμβουλίου Πλημμελειοδικών για τηνπροφυλάκιση ή μη του επιχειρηματίαΔημήτρη Κοντομηνά για την υπόθεση τουΤαχυδρομικού Ταμιευτηρίου με φόντο τηδιαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή. ΗΕισαγγελέας τάχθηκε υπέρ της προσωρινήςκράτησης ενώ ο ανακριτής διατύπωσε τηνάποψη ότι ο κύριος Κοντομηνάς πρέπεινα αφεθεί ελεύθερος καταβάλλοντας τοποσό των 5 εκ.ευρώ ως εγγύηση, και να τουεπιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Οεπιχειρηματίας ο οποίος απολογήθηκεμε υπόμνημα, υποστήριξε ότι δεν έθεσεο ίδιος τους όρους των δανείων πουσυνήφθησαν μεταξύ της Τράπεζας

και τωνεταιριών του, και ισχυρίστηκε ότι ήτανεπαρκώς διασφαλισμένες οι εγγυήσειςτων δανείων.

Εντω μεταξύ, στον ανακριτή Διαφθοράςαπολογείται αυτή την ώρα το πρώηνστέλεχος του Τ.Τ. Χαράλαμπος Γιαγκούδης,για την υπόθεση των δανείων της τράπεζας.

Οκ. Γιαγκούδης κατηγορείται για απιστία,καθώς το όνομά του εμπλέκεται σε 4περιπτώσεις δανείων που χορηγήθηκανστον όμιλο DEMCO συμφερόντων Κοντομηνά,Γριβέα και Alapis συμφερόντων Λαυρεντιάδη.Σύμφωναμε πληροφορίες ο κ. Γιαγκούδης υποστήριξεπως οι εισηγήσεις των δανείων έγινανμε βάση τα οικονομικά δεδομένα τηςεποχής, σημειωνοντας πως τα επίμαχαδάνειαγια τα οποία εισηγήθηκε ο ίδιος, ήτανενήμερα ως το 2012.

Διαβάστε προηγούμενη σχετική είδηση εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα