«Η ελληνική οικονομία ισορροπεί ξανά»

Στη δυνατότητα να αποπληρωθεί μέρος του χρέους μέσω της τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων από αποκρατικοποιήσεις αναφέρθηκε ο υπ. Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε στελέχη της αγοράς. Η αρχή, σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, θα γίνει για τα κεφάλαια που δανείστηκε η Ελλάδα για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα επαναγοράς

των ελληνικών ομολόγων ύψους 11,3 δισ. ευρώ. Ακόμη έκανε λόγο για βελτίωση του κλίματος που συντελείται στην ελληνική οικονομία, ενώ αναφέρθηκε στην επιστροφή των καταθέσεων, στη βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών αλλά και στις επενδύσεις ξένων εταιριών.

«Η ελληνική οικονομία ισορροπεί ξανά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Μετά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε κοινή θέση από την τρόικα όσον αφορά το λάθος στον υπολογισμό των πολλαπλασιαστών ενώ εμφανίσθηκε συγκρατημένος ως προς την δυνατότητα να υπάρξουν άμεσα αλλαγές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως από ο,τι φαίνεται δεν υπάρχει περιθώριο.

Κοινή θέση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσον αφορά το λάθος στον υπολογισμό των πολλαπλασιαστών στη διαμόρφωση του ελληνικού προγράμματος ζήτησε από τους εταίρους ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στον απόηχο χθεσινής επιστολής του Όλι Ρεν μέσω της οποίας ο επίτροπος απέρριπτε το εν λόγω ζήτημα ως «μη βοηθητικό».

«Παρερμηνεύτηκε σημαντικά» η απάντηση του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν σε Έλληνες ευρωβουλευτές, σχετικά με τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα, δήλωσε, νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του επιτρόπου, Σάιμον Ο' Κόνορ.

Keywords
Τυχαία Θέματα