Ελβετοί ξέφυγαν από ταλιμπάν

Νεαρό ζευγάρι των Ελβετών τουριστών κατάφεραν να διαφύγουν από τους ταλιμπάν, οι οποίοι τους  είχαν απαγάγει τον περασμένο Ιούλιο. Οι δύο τουρίστες βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς σήμερα στο Πακιστάν, ανακοίνωσε ο πακιστανικός στρατός, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει την απελευθέρωσή τους.

«Δήλωσαν στους άντρες της Υπηρεσίας Πληροφοριών ότι κατάφεραν να διαφύγουν και έφτασαν σε φυλάκιο ελέγχου του πακιστανικού στρατού» στο Βόρειο Ουαζιριστάν, διευκρίνισε ο στρατηγός Ατάρ Αμπάς, εκπρόσωπος του στρατού.

Ο

Ολιβιέ Νταβίντ Ος, 31 ετών αστυνομικός από την Βέρνη και η 28χρονη Ντανιέλα Βίντμερ είναι "σώοι και αβλαβείς" και μεταφέρθηκαν από τον στρατό στην Πεσαβάρ, διευκρίνισε ο στρατηγός Αμπάς.

Οι δύο Ελβετοί απήχθησαν την 1η Ιουλίου 2011 στην επαρχία Μπαλουτσιστάν. Βρίσκονται στην Πεσαβάρ και ανακρίνονται από την Υπηρεσία Πληροφοριών», πρόσθεσε ο ίδιος.  πρεσβεία της Ελβετίας στο Ισλαμαμπάντ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Από την πλευρά τους οι πακιστανοί ταλιμπάν διέψευσαν ότι οι δύο όμηροι απελευθερώθηκαν.

«Το ζευγάρι των Ελβετών είναι ακόμα μαζί μας. Αν βρίσκονται στα χέρια της κυβέρνησης, θα πρέπει (οι πακιστανικές αρχές) να δημοσιοποιήσουν ένα βίντεο», δήλωσε ο Μαούλβι Σαμπίρ, διοικητής των ταλιμπάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα