Ελπίδα ψήφου στις φορολογικές ελαφρύνσεις

Η γερμανική κυβέρνηση ελπίζει να πείσει την άνω βουλή του κοινοβουλίου να ψηφίσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις, οι οποίες είχαν παρεμποδιστεί το Μάιο, για να στηρίξει την κατανάλωση, αλλά δεν θα προτείνει περισσότερα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπό της, Στέφεν Ζάιμπερτ.

"Τασσόμεθα υπέρ της εφαρμογής των φοροελαφρύνσεων. Θα προσπαθήσουμε τώρα να τις περάσουμε στην Μπούντεσρατ με καλά επιχειρήματα", δήλωσε ο Ζάιμπερτ στην τακτική συνέντευξη Τύπου.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ

δήλωσε την Πέμπτη ότι επιθυμεί "να κάνει τα πάντα" για τη στήριξη της κατανάλωσης στη Γερμανία για την καταπολέμηση της κρίσης. Επεσήμανε ότι οι μισθοί αυξάνονται στη Γερμανία και ότι φορολογικές ελαφρύνσεις θα μπορούσαν να εξεταστούν.

Ερωτηθείς σήμερα σχετικά με πιθανές νέες μειώσεις φόρων, ο εκπρόσωπός της διευκρίνισε ότι η καγκελάριος παρέπεμψε σε εκείνες που έχουν ήδη αποφασιστεί και μπλοκαριστεί στην Μπούντεσρατ, και όχι σε συμπληρωματικές μειώσεις φόρων.

Τον Μάιο, η Άνω Βουλή του γερμανικού Κοινοβουλίου είχε ασκήσει βέτο σε φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους περίπου 6 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, των οποίων ο κύριος σκοπός, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ήταν να προστατευθούν οι μισθοί από τον πληθωρισμό.

Αυτό γίνεται για να μην περάσουν οι μισθωτοί σε υψηλότερη φορολογική κλίμακα λόγω μιας αύξησης των μισθών που θα προκύψει από την τιμαριθμική αναπροσαρμογή για τον πληθωρισμό, πράγμα που σημαίνει ότι η αναπροσαρμογή θα έχει οφέλη για τα δημόσια ταμεία αλλά όχι για τον φορολογούμενο.

Όμως, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Πράσινοι και η Ριζοσπαστική Αριστερά (Die Linke), της αντιπολίτευσής, εκτίμησαν ότι αυτή η φορολογική μεταρρύθμιση δεν είναι κοινωνικά ισορροπημένη.

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα