Μαριούπολη: Έλληνες θύματα σε επίθεση

Τους πρώτους νεκρούς από την έναρξη των συγκρούσεων στην Ουκρανία μετρά από χθες η ελληνική κοινότητα της χώρας, καθώς τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν όταν όλμοι έπληξαν το χωριό Σαρτανά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Α984, τα χτυπήματα αυτά ήταν «τυφλά», η πλειοψηφία των θυμάτων είναι ομογενείς, ενώ οι όλμοι έπεσαν σε νεκροταφείο, κατά τη διάρκεια κηδείας, από σημείο που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές. Σήμερα, μία μέρα μετά από το συμβάν, ο πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Δημήτρης Παπαδημητρίου,

θα επιχειρήσει να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τα θύματα και να επισκεφθεί τους τραυματίες στο νοσοκομείο της Μαριούπολης όπου μεταφέρθηκαν.

Εν τω μεταξύ, να διερευνηθεί άμεσα η βασιμότητα των πληροφοριών περί ύπαρξης ελληνικής καταγωγής ομογενών, μεταξύ των θυμάτων της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης στο χωριό Σαρτανά της Ουκρανίας, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Δημήτριο Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος έδωσε οδηγίες προκειμένου να παρασχεθεί κάθε αναγκαία βοήθεια στις οικογένειες των ελληνικής καταγωγής κατοίκων του πληγέντος χωριού.

Keywords
Τυχαία Θέματα