Έλλειμμα εμπιστοσύνης στους πολιτικούς

Έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου και αυξανόμενη απαισιοδοξία των Ελλήνων για την οικονομική προοπτική της χώρας, καταδεικνύει το νέο Βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή.

Καλύτερη κυβέρνηση θεωρείται από το 32% των ερωτηθέντων ο συνδυασμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ενώ το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει το 24%. Αντίθετα, το 39% των Ελλήνων πολιτών αισθάνεται πως καμία από τις δύο κυβερνήσεις

δεν αποτελεί την καλύτερη λύση για τη χώρα.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς από το 37% των πολιτών, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 31%. Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τη διαφορά, καθώς το 59% πιστεύει πως εάν γίνονταν αύριο εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικρατούσε, έναντι 26% που εκτιμά πως νικητής θα είναι η ΝΔ. Το 76% δηλώνει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εξαντλήσει την τετραετή θητεία της.

Το 26% κατονόμασε ως μείζον πρόβλημα τα κόμματα-πολιτικούς, τρίτη απάντηση πίσω μονάχα από την οικονομία (50%) και την ανεργία (41%). Το 81% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα