Σύλληψη 22 ατόμων

Είκοσι δύο άτομα, τα οποία σχετίζονται με την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ και τα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια, συνέλαβε η αστυνομία.Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 14 καταληψίες της Πρυτανείας, οι οποίοι είχαν προσαχθεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, μετά τη σημερινή επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Πρόκειται για επτά ημεδαπούς, έξι ημεδαπές και μία υπήκοο Κύπρου.

Επίσης, τα ξημερώματα συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα άτομα, τρεις ημεδαπές και μία υπήκοος Πολωνίας, που σχετίζονταν με την κατάληψη.

Παράλληλα, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τρεις ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Nα θυμίσουμε ότι το πρωί έληξε έπειτα από 19 ημέρες και μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας, η κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Η επιχείρηση ξεκίνησε τα ξημερώματα, όταν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις άρχισαν να αναπτύσσονται περιμετρικά του κτηρίου.Η αστυνομία κάλεσε τους αντιεξουσιαστές να αποχωρήσουν, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν. Λίγο μετά τις 7 το πρωί, αστυνομικοί μπήκαν στο κτήριο από την πλαϊνή είσοδο, παρουσία εισαγγελέα, και ξεκίνησε η επιχείρηση.

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαφυλάττει τη νομιμότητα και το κράτος Δικαίου με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, ωστόσο θα επαναλάβω ότι η ελληνική αστυνομία δεν είναι αρμόδια για να επιλύει πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που διαρκούν εδώ και 40 χρόνια. Απαιτείται συλλογική διαχείρισή τους από όλους τους αρμόδιους φορείς και τις πολιτικές δυνάμεις», δήλωσε πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Η απόφαση για τερματισμό της κατάληψης υπηρετεί τη Δημοκρατία η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, μέσω twitter.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτορεπορτάζ: Δημήτρης Πέρρος

Keywords
Τυχαία Θέματα