Έλεγχος περιουσιακών στοιχείων δήμαρχων

Τον άμεσο έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων ζητούν οι δήμαρχοι της Αττικής, μετά τα δημοσιεύματα για παράνομο πλουτισμό αιρετών της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου -όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

«Nα έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία σύμφωνα με τις αρχές της διαύγειας και της διαφάνειας, να προστατευθεί η αυτοδιοίκηση από την καλλιέργεια ψευδών και κακόβουλων εντυπώσεων».

Όμως το κύριο χαρακτηριστικό της

σημερινής Γενικής Συνέλευσης, που έγινε για τα οικονομικά των δήμων και προκειμένου να υπάρξουν προτάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις, ήταν η μικρή προσέλευση των δημάρχων. Παρά τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μόλις 28 από τους 66 δημάρχους της Αττικής προσήλθαν και λιγότεροι από 20 τοποθετήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, προσήλθαν και μίλησαν δήμαρχοι, των οποίων οι δήμοι δεν βαρύνονται από δάνεια και δεν έχουν χρέη -όπως οι δήμαρχοι του Π. Φαλήρου και του Χολαργού-Παπάγου, αλλά δήμαρχοι από δήμους που βρίσκονται προ στάσεως πληρωμών -όπως ο δήμος Περάματος- δεν προσήλθαν.

Η μικρή προσέλευση στηλιτεύθηκε από τους παρευρισκομένους. Εξίσου επισημάνθηκε η απουσία των τεσσάρων μεγαλύτερων δήμων της Αττικής. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος δεν ήταν παρόντες στη Συνέλευση και επισημάνθηκε ότι ούτε συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου μήνα αποδυναμώνοντας τη διαπραγματευτική θέση της Αυτοδιοίκησης. Επίσης απουσίαζε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης. Ο δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης ήταν ο μόνος που ενημέρωσε ότι ήταν αδύνατον να παραβρεθεί λόγω απουσίας στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού Ν. Σαράντης επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ενότητα δράσης δημάρχων και εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και τόνισε ότι «αποτελεί κοινό αίτημα όλων μας, δημάρχων και εργαζομένων, να διασφαλισθούν όλες οι θέσεις εργασίας στην Αυτοδιοίκηση».

Όπως σημείωσε κατά την εισήγησή του, «σχοινοβατούμε κάθε 15μερο για να τα βγάλουμε πέρα. Πολλές υπηρεσίες που παρέχουμε στους πολίτες υλοποιούνται με όλο και μεγαλύτερη δυσκολία, με όλο και λιγότερα μέσα. Κινούμαστε σαν ένα αυτοκίνητο με σχεδόν άδειο ρεζερβουάρ καυσίμων, που ενώ καίει τις τελευταίες του σταγόνες ξαφνικά βρίσκει λίγη ακόμη βενζίνη για να πάει μέχρι τον επόμενο σταθμό. Ελπίζοντας εκεί να βρει λίγα καύσιμα ακόμη».

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Π. Φιλίππου τάχθηκε αναφανδόν υπέρ των κινητοποιήσεων. «Εάν δεν κάναμε κινητοποιήσεις, τώρα θα ήμασταν κλειστοί» είπε αναφερόμενος στον αγώνα των προηγουμένων μηνών για να μη μειωθεί δραματικά η χρηματοδότηση των δήμων. Και πρόσθεσε: «Όταν κλείνουμε, ωφελούμε τους πολίτες μας. Εάν δεν μείνουν μια μέρα τα σκουπίδια στους δρόμους, θα μείνουν για πάντα. Οι πολίτες πέρσι πλήρωσαν μέσω της φορολογίας τετραπλάσια χρήματα από τα προηγούμενα χρόνια. Που πήγαν αυτά τα χρήματα; Που είναι η ανταπόδοση αυτών των χρημάτων στους πολίτες; Τα πήρανε

Keywords
Τυχαία Θέματα