Εκτός συριακού εναερίου χώρου η Τ. Α.

Τα αεροπλάνα της τουρκικής κρατικής αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines αποφεύγουν εδώ και τέσσερις ημέρες τον συριακό εναέριο χώρο γιαλόγους ασφαλείας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της Χαμντί Τοπτσού.

«Τααεροπλάνα των Turkish Airlines δεν περνούν από τον συριακό εναέριο χώροεδώ και τέσσερις ημέρες», δήλωσε ο Τοπτσού, όπως μετέδωσε το πρακτορείοειδήσεων Ανατολή.

«Οι Turkish Airlines

δεν θα χρησιμοποιήσουν αυτόν τον εναέριο χώρο για όσο διάστημα δεν δημιουργείται ζώνη ασφαλείας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι αρνήθηκε σήμερα κατηγορηματικά ότι η χώρα του χρησιμοποιείται για τη μεταφορά όπλων προς τη Συρία.

«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι δεν μεταφέρονται όπλα από το Ιράκ προς τη Συρία», δήλωσε ο Μάλικι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τσέχο ομόλογό του Πετρ Νέτσας από την Πράγα.

«Όλα τα όπλα που μεταφέρονται (στη Συρία) χρησιμοποιούνται κατά του συριακού λαού. Είναι κακό για όλη την περιοχή», υπογράμμισε ο ιρακινός πρωθυπουργός.

«Έχουμε παρατάξει τον στρατό στα σύνορά μας για να εμποδίσουμε τη μεταφορά όπλων στη Συρία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τηνπροηγούμενη εβδομάδα η Ουάσινγκτον κάλεσε το Ιράκ να ζητά την προσγείωση και να ελέγχει τα φορτηγά αεροπλάνα που προέρχονται από το Ιράν και περνούν από τον ιρακινό εναέριο χώρο με κατεύθυνση τη Συρία φοβούμενη ότι μεταφέρουν όπλα για το συριακό καθεστώς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα