Έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού

Στις φυλακές Κορυδαλλού επέστρεψαν οι 16 από τους 18 τραυματίες της χθεσινοβραδινής άγριας συμπλοκής στις φυλακές Κορυδαλλού, που στοίχισε τη ζωή σε δύο Πακιστανούς κρατούμενους. Το ενα θύμα είχε αιμορραγία στο κεφάλι και το άλλο στο θώρακα.

Οι άλλοι δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση στο Τζάνειο. Εκτεταμένη έρευνα διεξάγεται στο σωφρονιστικό ίδρυμα για το αιματηρό περιστατικό, το οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, απέδωσε στον υπερπληθυσμό των φυλακών και στην έλλειψη προσωπικού.

Μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ,

ανέφερε μεταξύ άλλων πως σχεδιάζεται μια μεγάλη μεταγωγή κρατουμένων, ανάμεσά τους και εμπλεκόμενοι στα χθεσινά επεισόδια, σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ σε ό,τι αφορά την αποσυμφόρηση των φυλακών, είπε πως μέσα στις προσεχείς ημέρες θα εξεταστούν τα αιτήματα όσων εμπίπτουν στις νέες διατάξεις.

Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στις φυλακές Κορυδαλλού. Όλαξεκίνησαν χθες το βράδυ στις 7, μετά το φαγητό και λιγο προτού επιστρέψουν στα κελιά τους οι κρατούμενοι, στην 3η Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ομάδα Αράβων και Αλβανών κρατουμένων συνεπλάκησαν με Πακιστανούς κρατούμενους, ενώ στη διαθεσή τους είχαν αυτοσχέδια μαχαίρια καιρόπαλα. Οι πληροφορίες μιλούν για ραντεβού θανάτου.

Οι Φυλακές Κορυδαλλού είναι σχεδιασμένες για 900 άτομα αλλά έχουν 2.500 κρατούμενους. Στην γ' πτέρυγα των 500 κρατουμένων αντιστοιχούν δύο σωφρονιστικοί Υπάλληλοι.


Σήμερα αναμένεται να γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι στα κελιά, θα μπουν δυνάμεις των ΕΚΑΜ προκειμένου να ψάξουν όλους τους κρατούμενους για άλλα αυτοσχέδια όπλα και αντικείμενα.

Επίσης αναμένεται να καταθέσουν όσοι εμπλέκονται στο περιστατικό, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν βάρδια, ο αξιωματικός υπηρεσίας, ο υπεύθυνος πτέρυγας καθώς και οι υπόλοιποι κρατούμενοι της πτέρυγας.

Keywords
Τυχαία Θέματα