Έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό

Έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό θα έχει στην Ελλάδα, ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος με τους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση στην Κω. Στο νησί βρίσκονται περίπου 6 χιλιάδες πρόσφυγες που περιμένουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα ,ώστε να μπορέσουν να φύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η δυνατότητα να εκταμιευθεί ένα επιπλέον κονδύλι
από την Ευρωπαϊκή επιτροπή ώστε να βοηθηθούν οι αρχές της Κώ.

Όπως ανέφερε στο twitter ο κ Αβραμόπουλος επίσημη ενημέρωση για το θέμα θα γίνει από τον ίδιο στην αίθουσα Τύπου της Κομισιόν στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί συστηματικά την κατάσταση στην Κω και αν της ζητηθεί είναι έτοιμη να συνδράμει την Ελλάδα, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Επιτροπής.

Εν τω μεταξύ στο λιμάνι της Κώ αναμένεται να καταπλέυσει πλοίο 2.500 θέσεων με στόχο να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες διαμονής των προσφύγων στο νησί και να γίνεται η ταυτοποίηση τους για τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, με τη συμμετοχή της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών στα ανατολικά νησιά του Αιγαίου.
Επίσης αποφασίστηκε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως, στον Ελαιώνα, όπου σήμερα θα τοποθετηθούν 50 κλιματιστικά, μετά την προσφορά ιδιωτικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο ,ενώ άλλα τόσα αναμένεται να τοποθετηθούν αύριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα