Ένα ναι-Επτά ζωές

Καμπάνια με στόχο τη διάδοση της ιδέας της δωρεάςοργάνων, την απενεχοποίηση και ενημέρωση αλλά και την άρση των προκαταλήψεων απέναντι σε αυτό το ευαίσθητο θέμα ξεκινά σήμερα η ΕΡΤ και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

Μέσα από θεματικές οι οποίες θα ενταχθούν στο καθημερινό πρόγραμμα της ΕΡΤ έως τις 23 Απριλίου, ο πολίτης θα κληθεί να εκτιμήσει το κοινωνικό όφελος της πράξης της δωρεάς οργάνων και να προσδιορίσει την αλτρουιστική επιλογή. Τα ερωτήματα στα οποία θα δίνονται

απαντήσεις είναι: Ποιά η σημασία της έννοιας της «εικαζόμενης συναίνεσης»; Τι θα πει «εγκεφαλικός θάνατος»; Ποια είναι η πραγματική διαδικασία της μεταμόσχευσης από το δότη έως και τον λήπτη;

Για την εκστρατεία ενημέρωσης μίλησε στον Αθήνα 984 και τη Νόνη καραγιάννη, ο Εμμανουήλ Κουτσουρέλης, σκηνοθέτης και παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Η καμπάνια κορυφώνεται με τη συναυλία του συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου την Τρίτη 23 Απριλίου στις 8μμ στο Θέατρο Badminton. Θα συμμετάσχει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Αναστάσιου Στρίκου και την παρουσία σημαντικών ερμηνευτών. Θα τραγουδήσουν σε αλφαβητική σειρά οι: Γιώργος Αιγιώτης, Φωτεινή Δάρρα, Θάνος Καληώρας, Μαίρη Λίντα, Ζωή Παπαδοπούλου, Σοφία Παπάζογλου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μπάμπης Τσέρτος.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.


Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 210 8840600 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.abcd.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα