Τραυματίες από βροχή μετεωριτών

Τουλάχιστον 470 οι τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, εκ των οποίων οι 20 νοσηλεύονται, από τη θραύση τζαμιών λόγω βροχής μετεωριτών η οποία προκάλεσε βίαιες εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τα Ουράλια και περιοχές της κεντρικής Ρωσίας. Οι μετεωρίτες χτύπησαν έξι πόλεις σε τρεις περιοχές της Ρωσίας και του Καζακστάν, όπως επιβεβαίωσε ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών. Περισσότερο έχει πληγεί η Περιφέρεια Τσελιάμπινσκ. Σοκαρισμένοι δηλώνουν οι αυτόπτες μάρτυρες,

ενώ πολλά είναι τα βίντεο που έχουν ανεβάσει στο youtube χρήστες του Twitter.

«Κανείς δεν υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς», αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το Ρία Νοβόστι.

Η αστυνομία αναζητεί κομμάτια του μετεωρίτη, ενώ προσπαθεί να περιφρουρήσει κτίρια τα οποία υπέστησαν ζημιές, από πιθανές λεηλασίες.

Κάτοικοι τριών χωριών στην περιοχή Σβέρντλοφσκ είδαν τη βροχή μετεωριτών, ωστόσο κανείς τους δεν τραυματίστηκε.

«Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών, χωρίς να πέσουν κομμάτια τους στη Γη. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ. Από το κρουστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε πολλές περιοχές», δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Αντιμετώπισης Καταστροφών στο πρακτορείο Ιντερφαξ.

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σχολείο του Τσέλιαμπινσκ.

Σύμφωνα με το πρακτορεία Ρία Νοβόστι, η βροχή μετεωριτών έπεσεσε μια περιοχή όπου βρίσκεται ένα μεγάλο σύμπλεγμα πυρηνικών εγκαταστάσεων,συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου εργοστασίου επεξεργασίας καυσίμων, ωστόσοαξιωματούχοι δήλωσαν από την πρώτη στιγμή πως καμία εγκατάσταση δεν χτυπήθηκε,ενώ επισήμαναν πως δεν έχει εντοπιστεί διαρροή ραδιενέργειας.

«Όλες οι εγκαταστάσεις Rosatom στην περιοχή τωνΟυραλίων δουλεύουν κανονικά.Δεν έχουν υποστεί καμία συνέπεια από την πτώσητου μετεωρίτη», αναφέρει ανακοίνωση της Εθνικής ΥπηρεσίαςΠυρηνικής Ενέργειας, η οποία εκδόθηκε άμεσα και στην οποία γίνεται λόγος γιαζημιές σε εργοστάσια, σχολεία και κτίρια κατοικιών.



Με πληροφορίες και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δείτε τα βίντεο που ανέβηκαν στο you tube από χρήστες του twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα