Εκρηκτικά και όπλα σε φουσκωτό

Δεκατέσσεριςπροσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής,σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο πλαίσιοτης επιχείρησης της ΑντιτρομοκρατικήςΥπηρεσίας μετά τον εντοπισμό, στη Χίο,του φουσκωτού σκάφους, που μετέφερεοπλισμό και εκρηκτικά. Οιεννέα από τις προσαγωγές έγιναν στηνΑθήνα και κυρίως από την περιοχή τωνΕξαρχείων, όπου συνεχίζονται οι έρευνεςκαι οι υπόλοιπες στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωναμε τις ίδιες πηγές, οι προσαχθέντεςείναι κυρίως αλλοδαποί αλλά και κάποιοιΈλληνες.

Υπενθυμίζεταιότι ήδη έχουν

συλληφθεί οι τέσσεριςεπιβαίνοντες στο φουσκωτό και συγκεκριμένα,δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι, όπως και δύο ακόμη άτομα στη Χίο.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, συνδέουν την σημερινή υπόθεση με την έκρηξη χειροβομβίδας τον Οκτώβριο του 2011 σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία σκοτώθηκε 32χρονος Κούρδος, ενώ είχαν εντοπιστεί και αντιαρματικά βλήματα, παρόμοια με αυτά που κατασχέθηκαν στην Χίο. Εκείνο που επιβεβαιώνεται είναι ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ Κούρδων και Ελλήνων, γι' αυτό και εξετάζονται όλες οι διασυνδέσεις των συλληφθέντων, για να διαπιστωθεί αν έχουν αναπτύξει κοινή δράση στην Ελλάδα.

Στοταχύπλοο σκάφος βρέθηκαν δύο αντιαρματικοίόλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύοπιστόλια, σφαίρες και μεγάλος αριθμόςέτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.

Διαβάστε προηγούμενη σχετική είδηση εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα