«Εκλογές τώρα»

Το σενάριο συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού απέκλεισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε εκλογές

τώρα προκειμένου στη συνέχεια να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ευρεία συναίνεση και προκειμένου νέα Κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή να διαπραγματευτεί για το χρέος. «Μην επιμένετε να κρατάτε τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, δώστε τη δυνατότητα στο λαό μας να αποφασίσει. Εκλογές τώρα και εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με ευρύτατη συναίνεση» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Ζητάτε την εμπιστοσύνη του σώματος για τη συνέχιση της πολιτικής σας αλλά θα διαπιστώσετε, απόψε, ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν για την εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας. Συναίνεση 180 βουλευτών από την παρούσα Βουλή δεν θα την έχετε» είπε και πρόσθεσε πως αυτή η πολύμηνη παρατεταμένη προεκλογική περίοδος δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας. Διεμήνυσε δε στον πρωθυπουργό πως όποια συμφωνία συνάψει η κυβέρνηση τώρα δεν θα γίνει σεβαστή από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση.

Σε παρέμβαση του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αυτό που έκανε σήμερα ο κ. Τσίπρας είναι η καμπή που θα οδηγήσει τον ελληνικό λαό στο να συνειδητοποιήσει ποιό είναι το πραγματικό δίλημμα και ποιά η πραγματική επιλογή.

«Η συμφωνία εξόδου από την κρίση θα έχει επιτευχθεί πριν από την προεδρική εκλογή» επανέλαβε νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος για ακόμη μια φορά επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για απουσία στρατηγικής και εναλλακτικού σχεδίου.

Τόνισε επίσης ότι πρόωρες εκλογές σημαίνουν νέα επιβάρυνση της οικονομίας, κόστος για τον πολίτη, ενώ ανακόπτουν την διαπραγμάτευση. Τέλος, κ. Βενιζέλος διαχώρισε την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και ανέπτυξε τα επτά σημεία του σχεδίου εξόδου από την κρίση.

Για κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης μίλησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμενος χαρακτηρίζοντας θεατρικές τις κινήσεις αντίστασης των κυρίων Σαμαρά Βενιζελου. Η μόνη λύση είναι οι εκλογές και μετά μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας ανέφερε ο κ. Καμμένος και απηύθυνε έκκληση στους ανεξάρτητους βουλευτές που είχαν εκλεγεί με τη σημαία του κόμματος του να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλιώς όπως είπε θα είναι κοινοί αποστάτες.

Αλλαγή πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση κάτι που -όπως είπε- προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης, πρότεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης χαρακτηρίζοντας παράλληλα εφικτό το στόχο μιας ευρείας συμπαράταξης των δυνάμεων με προοδευτικό πρόσημο. Αν και επεσήμανε ότι εύκολες και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν όπως και δεν υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής στην προ του 2009 κατάσταση, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η αισιοδοξία που προβάλει η κυβέρνηση δεν αντιστοιχεί στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα.

Από το Βήμα της Βουλής, η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, καταλογίζοντας τους συμπεριφορά εξαχρείωσης. « Η μεν ΝΔ χειραγωγεί και υποτάσσει το λαό με την τρομολαγνία, την θεωρία των δύο άκρων και τον αντικομμουνισμό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με χίμαιρες, ονειρώξεις και φαντασιώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Μήνυμα του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό, γραμματέα της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου, διάβασε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι η συγκυβέρνηση αφού κατέστρεψε τον ελληνικό λαό με τα μνημόνια και τα μέτρα τώρα ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για να κερδίσει πολύτιμο πολιτικό χρόνο.

Από τα θεωρία της βουλής παρακολούθησε τη διαδικασία ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης. Σε δηλώσεις του τόνισε: «Δεν βλέπω τίποτα διαφορετικό πάρα μόνο μονολόγους και στείρα λόγια, ήρθαμε σήμερα εδώ για να δούμε τι πρέπει να αποφεύγουμε όταν θα μπούμε στην βουλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα