Έκλεψαν κωδικούς της Apple

Χάκερς του AntiSec διέρρευσαν περισσότερα από 1 εκατομμύριο Apple UDIDs παραβιάζοντας ηλεκτρονικό υπολογιστή πράκτορα του FBI.

Μετά την... κλοπή εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εξηγούσαν τους λόγους για τους οποίους προέβησαν στην παραβίαση. Μέρος της ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Μαρτίου 2012, ένα notebook Dell

Vostro που χρησιμοποιούνταν από τον Supervisor Special Agent Christopher K. Stangl από το περιφερειακή ομάδα καταπολέμησης Κυβερνοεγκλήματος του FBI και της Ομάδας Αντιμετώπισης Αποδείξεων του γραφείου του FBI στη Νέα Υόρκη, παραβιάστηκε μέσω μίας επισφάλειας στη Java (AtomicReferenceArray).

Κατά την παραβίαση, κατέβηκαν κάποια αρχεία από τους φακέλους στην επιφάνεια εργασίας, ένα εκ των οποίων είχε τον τίτλο ‘NCFTA_iOS_devices_intel.csf'.

Oπως αποδείχθηκε ήταν μία λίστα με 12.367.232 Apple iOS συσκευές και συμπεριελάμβανε UDIDs, user names, όνομα συσκευής, τύπο συσκευής, Apple Push Notification Service tokens, ταχυδρομικούς κώδικες, αριθμούς κινητών, διευθύνσεις.

Τα κελιά με τις προσωπικές πληροφορίες των ατόμων της λίστας είναι πολλές φορές κενά, αφήνοντας τη λίστα ατελή σε πολλά σημεία. Κανένα άλλο αρχείο στον συγκεκριμένο φάκελο δεν κάνει αναφορά στη συγκεκριμένη λίστα ή στον σκοπό δημιουργίας της».

Σύμφωνα με τους AntiSec ο λόγος που δημοσίευσαν τη συγκεκριμένη λίστα ήταν για να αφυπνίσουν τους πολίτες σχετικά με τις υποψίες που υπάρχουν ότι το FBI έχει αναπτύξει ένα σύστημα παρακολούθησης

Keywords
Τυχαία Θέματα