Έκκληση στον κόσμο κάνει ο Αλαφούζος

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποκάλυψε πως οι μεταγραφές προχωρούν κανονικά ενώ ζήτησε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού άμεση βοήθεια.

 Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη στη Δίκη της Δευτέρας στο ΣΚΑΪ:

"Οι Ελληνικές ομάδες έχουν μικρότερο μπάτζετ από τους αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς συλλόγους. Η Ελληνική οικονομία άλλωστε είναι πιο μικρή και τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι πολύ μικρά σε σχέση με τις άλλες χώρες. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να συγκριθούμε με τις ξένες ομάδες

είναι με τον αριθμό των οπαδών μας. Οπότε σκέφτηκε ότι αν μπορεί να ενεργοποιηθεί ένας μεγάλος αριθμός των οπαδών του κάθε συλλόγου θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα".

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είδαμε από το βίντεο ότι θέλει να βοηθήσει. Τον έχετε συναντήσει, του έχετε μιλήσει, πως έχετε δει την άποψη του;

"Όταν τον συνάντησα τον Απρίλιο και του εξήγησα την ιδέα, ενθουσιάστηκε και μου είπε ότι ίσως αυτή ήταν η καλύτερη λύση. Ένα αντίστοιχο πράγμα υπάρχει στην Μπενφίκα και στην Πόρτο".

Ήταν δυσαρεστημένος με τα όσα είχαν γίνει;

"Όχι ήταν απογοητευμένος από το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, την διαιτησία, το παρασκήνιο, την βία τον ενοχλούσε και που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν χάσει τον δρόμο τους τώρα στο τέλος".

Μιλήσατε για παρασκήνιο πως θα πάτε κόντρα σε αυτό;

"Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού είναι έντιμη, στο φως και αυτό θα δυσκολέψει πάρα πολύ τους όποιος σκοτεινούς κύκλους θέλουν να δράσουν".

Πότε θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών, μετά την έγκριση της ΕΕΑ;

"Έχει ήδη πάει ο φάκελος. Την Τρίτη απλά θα συζητηθεί. Θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες. Το τελευταίο εμπόδιο είναι η έγκριση του "Σωματείου".

Γιατί ο Γιάννης Αλαφούζος κάνει την προσπάθεια του το 2012 και όχι το 2008 όταν έδινε το παρών δίπλα στον Ανδρέα Βγενόπουλο που τα χρήματα ήταν δανεικά και έρεαν αύθονα;

"Καταρχήν το 2008 το χρήμα τα δεν ήταν δανεικό. Ήταν χρήμα των μετόχων και κανείς σαν Παναθηναϊκός πρέπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη τους. Τότε υπήρχε άλλη λύση. Άλλη λύση σαφής. Εγώ δεν ήρθα να γίνω ιδιοκτήτης ή μέτοχος του Παναθηναϊκού. Οργανώνω μια συλλογική. Ο κάθε οπαδός θα έχει μια ψήφος ασχέτως της οικονομικής συνεισφοράς τους. Σε πρώτη φάση έχω την ευθύνη να δημιουργήσω το σωματείο. Πρέπει να πάμε σε άλλες λύσεις. Σε κανούριες λύσεις. Η παλιά Ελλάδα έχει τελειώσει".

Πιστεύετε ότι κάποια στιγμή ο κ. Βγενόπουλος, ο κ. Βαρδινογιάννης έγιναν μέρος ενός προβλήματος;

"Οπωσδήποτε οι διαφωνίες είχαν μόνο αρνητικές επιπτώσεις. Οι προσωπικές τους σχέσεις αφορούν εκείνους. Εγώ ελπίζω και δεν έχω κανένα λόγω να πιστεύω το αντίθετο ότι και οι δυο στηρίζουν αυτή την ενέργεια".

Έχετε ακούσει φυσικά ότι σας θεωρούν μπροστινό του Γιάννη Βαρδινογιάννη;

"Το έχω ακούσει αλλά τι να κάνω. Να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας δεν μπορώ. Όλοι κρινόμαστε από αυτά που κάνουμε και από τον χρόνο".

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν κάθε λόγο
Keywords
Τυχαία Θέματα