Έκκληση για το PSI

Έκκληση απηύθυνε ο Επίτροπος της ΕΕ για θέματα οικονομίας, Όλι Ρεν, προς τους ιδιώτες επενδυτές, να αποδεχτούν την προσφορά για την ανταλλαγή του ελληνικού χρέους που λήγει σήμερα το βράδυ. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι όροι δεν θα είναι καλύτεροι, ενώ οι εναλλακτικές θα είναι πολύ χειρότερες. Σε ανακοίνωσή του ο Επίτροπος αναφέρει ότι «είναι σημαντικό όλοι οι επενδυτές να αναγνωρίσουν πως η Ευρώπη έχει δεσμεύσει τα μέγιστα κεφάλαια που είναι διαθέσιμα για την εθελοντική ανταλλαγή χρέους, και ότι μια
καθολική συμμετοχή είναι αναγκαία για να προχωρήσει το ελληνικό πρόγραμμα».

Η προθεσμία για τη συμμετοχή στην ανταλλαγή του ελληνικού χρέους λήγει σήμερα το βράδυ, αλλά αρκετοί είναι οι επενδυτές που περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή προκειμένου να βρουν καλύτερη συμφωνία για τους εαυτούς τους.

«Για αυτό ενθαρρύνω τους Έλληνες, Ευρωπαίους και όλους τους διεθνείς επενδυτές να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αυτό το πρόγραμμα με βάση τους όρους που συμφωνήθηκαν στις 21 Φεβρουαρίου», δήλωσε ακόμη.

Επίσης, τονίζει ότι η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα είναι βασικό συστατικό για τη διασφάλιση της μελλοντικής βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και επομένως, και μια αποφασιστική συνεισφορά στην χρηματοοικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της.

Ακόμη, ο Όλι Ρεν χαιρέτισε την ανακοίνωση συμμετοχής των 30 μεγάλων ιδιωτών πιστωτών που αντιπροσωπεύουν 81 δισ. ευρώ του ελληνικού χρέους (ή 39,3%).
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα