Έκκληση για την Αϊτή από τον Σον Πεν

Ο Σον Πεν μπορεί φέτος να μην πρωταγωνιστεί σε ταινία που διαγωνίζεται για τον Χρυσό Φοίνικα, αλλά πήγε στις Κάννες όχι μόνο προσφέροντας κύρος και λάμψη στο Φεστιβάλ αλλά και για καλό σκοπό, αφού διοργανώνει ένα φιλανθρωπικό δείπνο προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την παροχή βοήθειας στην Αϊτή.

Ο Αμερικάνος σταρ μαζί με τον συμπατριώτη του σκηνοθέτη Πολ Χάγκις και το μοντέλο από τη Δημοκρατία της Τσεχίας
Πέτρα Νέμκοβα, θα διοργανώσουν, επίσης, και ένα γκαλά το οποίο θα παρουσιάσει ο γνωστός σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν στους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Αϊτή.

Ο διάσημος ηθοποιός εμφανίστηκε στο «Παλέ» του Φεστιβάλ όπου έδωσε συνέντευξη Τύπου. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο και μάλιστα με τη συμμετοχή ενός σταρ, που δεν εμπλέκεται σε ταινία του προγράμματος.

«Χρειάζονται δρόμους, σχολεία και δουλειές. Αυτό είναι το σημαντικότερο και μπορεί να γίνει», είπε ο Πεν αναφερόμενος στους περίπου 450.000 κατοίκους της Αϊτής που παραμένουν άστεγοι μετά τον σεισμό του 2010. Έκανε, επίσης, έκκληση στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αϊτής, Μισέλ Μαρτελί, στη Φλόριντα, αναφέροντας: «πρέπει να δώσουμε σε αυτόν τον λαό την ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του».

Πηγή: naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα