Έκκληση για Συρία

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν καταδίκασε χθες τις πρακτικές επιθέσεων του συριακού καθεστώτος κατά αμάχων, με τη ρίψη επί σειρά ημερών βαρελιών με εκρηκτικά σε κατοικημένες περιοχές του Χαλεπίου. Αυτές οι τακτικές έχουν «καταστροφικές συνέπειες για τις κατοικημένες περιοχές και είναι αντίθετες προς το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» αναφέρει ανακοίνωση του Μπαν Κι-μουν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Μάρτιν Νεσίρκι.

Ο κ. Μπαν κάλεσε «όλα τα μέρη στη Συρία να προσπαθήσουν αμέσως να μειώσουν το επίπεδο της βίας και να εστιάσουν τις προσπάθειες
τους σε μια ειρηνική λύση σε αυτή τη διένεξη» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του ΓΓ του ΟΗΕ

Τα «εκρηκτικά βαρέλια» ρίχτηκαν από συριακά πολεμικά αεροσκάφη σε γειτονιές του Χαλεπίου σκοτώνοντας περίπου 250 ανθρώπους , συμπεριλαμβανομένων 73 παιδιών , μέσα σε πέντε ημέρες , ανέφερε την Πέμπτη το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( OSDH ).

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο η ρίψη αυτών των βαρελιών που είναι φορτωμένα με TNT προκάλεσαν τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων το χρονικό διάστημα από το Σάββατο έως την Τετάρτη και τη μαζική φυγή χιλιάδων άλλων από το πεδίο του Χαλεπίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα