Λήξη συναγερμού

Χωρίς ευρήματα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, μετά τα τρία προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στα κτίρια 5 και 6. Εν τω μεταξύ, τις κινήσεις τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων φαίνεται ότι έχει εντοπίσει η αστυνομία από τις κάμερες ασφαλείας στο Μall στο Μαρούσι, ενώ στη βομβιστική επίθεση εκτιμάται ότι ενεπλάκη και ομάδα υποστήριξης, ανεβάζοντας τον αριθμό σε επτά άτομα. Στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών επίσης, τα υπολείμματα του ωρολογιακού μηχανισμού και των άλλων ευρημάτων από το σημείο της έκρηξης.

«Στόχος της τρομοκρατίας

είμαστε όλοι μας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για αναβίωση της τυφλής βίας έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη. Εκτίμησε ότι είναι υπολείμματα από παλιές οργανώσεις που επανενεργοποιούνται.

Έκτακτη προειδοποίηση εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καλώντας σε υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης από τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται ή θα επισκεφθούν την Αθήνα.

Στα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου η Ελλάδα: Δημοσίευμα των New York Times εκφράζει έμμεσα φόβους για επιστροφή του εξτρεμισμού στη χώρα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη χρονιά ύφεσης γεγονός που έχει τροφοδοτήσει την οργή και τα «τυφλά» χτυπήματα κατά τραπεζών, αναφέρει το Reuters, ενώ η Huffington Post επισημαίνει ότι οι επιθέσεις σε ΑΤΜ τραπεζών είναι ένα συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα, ωστόσο «χτύπημα» σε εμπορικό κέντρο μέχρι σήμερα δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά.

Ειδικότερα για τον συναγερμό που σήμανε σήμερα το πρωί στα δικαστήρια, άγνωστος τηλεφώνησε στις 8.30 στον Real FM και ένα λεπτό αργότερα στη Zougla.gr και είπε ότι θα εκραγεί βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων σε 92 λεπτά. Ο χρόνος προβλημάτισε της αρχές, δεδομένου ότι όλα τα ρολόγια μετρούν 60 λεπτά, ωστόσο μετέβη κλιμάκιο για έρευνα. Λίγο αργότερα έγινε και νέο τηλεφώνημα στην πύλη των δικαστηρίων που ανέφερε ότι θα εκραγούν βόμβες στα κτίρια 5 και 6. Τα κτίρια εκκενώθηκαν προληπτικά και ακολούθησε η έρευνα των πυροτεχνουργών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκκενώθηκε, Ευελπίδων,ekkenothike, evelpidon