Σε συναγερμό ο Έβρος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση της Πολιτιστικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, για ενίσχυση των αναχωμάτων, κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Έβρου, ώστε να αντιμετωπιστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο η μεγάλη έκταση των πλημμυρικών φαινομένων, ιδιαίτερα μετά τη ρήξη του αναχώματος τα ξημερώματα.

Εκκενώθηκαν δύο χωριά στον Έβρο, το Ορμένιο και ο Κάμπος Ορεστιάδας, λόγω του μεγάλου κινδύνου για πλημμύρα στα σπίτια των χωριών μετά το σπάσιμο αναχώματος.

Η εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονται πλησίον του ποταμού
κρίθηκε αναγκαία, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, καθώς είναι άγνωστο τις διαστάσει θα λάβει το πλημμυρίκο φαινόμενο μετά την εξέλιξη με τη ρήξη του αναχώματος.

Ήδη πάντως, οι κάτοικοι από τα πρώτα σπίτια του χωριού, έχουν ξεκινήσει να απομακρύνουν αντικείμενα.

Στο Ορμένιο επικρατεί ανησυχία, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9,84.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Γιώργος Παυλίδης, συντονίζει από κοντά την επιχείρηση και τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να μην πλημμυρήσουν κατοικημένες περιοχές.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, τόνισε ότι η εκκένωση κατοικιών στο Ορμένιο, που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού, έγινε για καθαρά για προληπτικούς λόγους, ώστε αν τυχόν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης να προλάβουν άμεσα να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν να ενταχθούν τρεις οικισμοί στο Κιλκίς μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Πρόκειται για τους οικισμούς Γαλλικού, Κρουσσών και Πικρολίμνης.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα