Εκδήλωση για το Συμβούλιου Εταιρικής Διακυβέρνησης

Εκδήλωση με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΣΕΔ), πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης των δύο φορέων, της ΕΧΑΕ και του ΣΕΒ, με κοινό όραμα και αποστολή τη διαρκή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και την αδιάκοπη μεγέθυνση της αξιοπιστίας

της ελληνικής αγοράς.

Η ΕΧΑΕ και ο ΣΕΒ με την ίδρυση του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης υπογραμμίζουν την ανάγκη υιοθέτησης και εφαρμογής της Εταιρικής Διακυβέρνησης από κάθε εισηγμένη εταιρεία, προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στις επιχειρήσεις. Στόχος είναι να συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στην αύξηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς το σύνολο των εισηγμένων εταιριών.

Ταυτόχρονα το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης, θα παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις σε επίπεδο Εταιρικής Διακυβέρνησης και θα μεριμνά για την αναγκαία μεταβολή, προσαρμογή ή επικαιροποίηση του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ Σωκράτης Λαζαρίδης, τόνισε ότι «στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, η Εταιρική Διακυβέρνηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάδειξη της ελκυστικότητας των επιχειρήσεων, στην προσπάθεια εξασφάλισης εισροής των απαραίτητων κεφαλαίων.

Σήμερα με την κοινή αυτή πρωτοβουλία του ΣΕΒ και της ΕΧΑΕ αλλά και με τη δημιουργία του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, κάνουμε πράξη το χρέος μας να βελτιώνουμε με κάθε δυνατό τρόπο την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της».

Ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επεσήμανε: «Είναι κοινή αντίληψη ότι η ουσιαστική τήρηση της φιλοσοφίας αλλά και των κανόνων Εταιρικής Διακυβέρνησης δεν είναι ακόμη σε υψηλό επίπεδο.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει προχωρήσει σε μια σειρά νομοθετικών προτάσεων προς το Υπουργείο, καθώς πιστεύουμε ότι η Εταιρική Διακυβέρνηση δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, βοηθά να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη στις Ελληνικές εταιρίες».

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ σημείωσε: «Η σημερινή πρωτοβουλία δεν είναι μόνο ένα ξεκίνημα αλλά και το επιστέγασμα μιας ουσιαστικής και πετυχημένης δουλειάς που έγινε ήδη για τη διαμόρφωση του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και την αποδοχή του από τις επιχειρήσεις. Φιλοδοξία μας είναι να ενισχύσουμε τη διάδοση και εφαρμογή των αξιών αυτών, όχι μόνο για όλες τις εισηγμένες, αλλά και ευρύτερα για τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα