«Ειρήνη με το Ισραήλ ή τη Χαμάς»;

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε τη Τετάρτη ότι ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα πρέπει να επιλέξει: "μεταξύ της ειρήνης με το Ισραήλ ή της ειρήνης με την Χαμάς", μετά από την σημερινή συμφωνία των δύο αντίπαλων οργανώσεων, του ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς και της Φάταχ του κ. Αμπας.
"Η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της ειρήνης με το Ισραήλ ή της ειρήνης με την Χαμάς. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη και με τις δύο πλευρές γιατί η Χαμάς έχει σκοπό της την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ και
αυτό το έχει πει ευθέως πολλές φορές εξαπολύοντας οβίδες κατά των πόλεών μας , κατά των πολιτών μας", δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, ο οποίος έχει επανειλημμένα δηλώσει την αντίθεσή του στη συμφιλίωση των δύο αντίπαλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

Οι δύο οργανώσεις, Φάταχ και Χαμάς, μετά από άκαρπες συζητήσεις διάρκειας σχεδόν δύο χρόνων, συμφώνησαν σήμερα στο Κάιρο στο σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης, ενόψει των προεδρικών και γενικών εκλογών που θα διεξαχθούν εντός του επόμενου έτους.
Keywords
Τυχαία Θέματα