«Είμαστε όλοι Ελληνες»

Θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Αυστρίας διοργανώνει μεθαύριο Κυριακή στην ιστορική Συνοικία των Ελλήνων στο κέντρο της Βιέννης μεγάλη εκδήλωση συμπαράστασης με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης ο μητροπολίτης Αυστρίας-Έξαρχος Ουγγαρίας

και Μεσευρώπης Αρσένιος, στην Αθήνα και στην ύπαιθρο, η Εκκλησία της Ελλάδας διανέμει καθημερινά πάνω από 100.000 γεύματα σε δεινοπαθούντες.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα χιλιάδες δέματα με τρόφιμα για φτωχές οικογένειες και ηλικιωμένους, όπως και οι βοήθειες για ορφανοτροφεία, γηροκομεία και νοσοκομεία, καθώς, για ολοένα και περισσότερους Ελληνες, η υποστήριξη της Εκκλησίας αποτελεί την τελευταία άγκυρα σωτηρίας.

Σύμφωνα με το μητροπολίτη Αρσένιο, η πρόσκληση στην εκδήλωση της Κυριακής της Πεντηκοστής δεν απευθύνεται μόνο στα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας στη Βιέννη, αλλά προς όλους τους Βιεννέζους, προς όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης, επιθυμώντας να δώσει πέρα από όλα τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα ένα μήνυμα ζωντανού ανθρωπισμού, έξω από κάθε μορφής σύνορα.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην οδό Ελλήνων και στην πλατεία ανάμεσα στους δύο παραδοσιακούς ελληνορθόδοξους ναούς της Βιέννης, με ιστορία 200 ετών, τον καθεδρικό της Αγίας Τριάδας και το ναό του Αγίου Γεωργίου, θα ξεκινήσει μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία και θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ, έχοντας καθαρά ελληνικό χρώμα και περιλαμβάνοντας ελληνική κουζίνα, παρουσίαση ζωντανής ελληνικής μουσικής, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, και λαχειοφόρο αγορά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα