Ειδικό σώμα ασφαλείας απόψε στο Κίεβο

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν προγραμματίζει τη διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων στο Κίεβο τη νύχτα της Τετάρτης, διαψεύδοντας μια ανακοίνωση η οποία είχε αναρτηθεί νωρίτερα στον ιστότοπο της μεταβατικής κυβέρνησης και του δήμου της ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Όλο το προσωπικό και ο εξοπλισμός παραμένουν στις καθορισμένες θέσεις τους και δεν θα κάνουν στρατιωτικά γυμνάσια στο κέντρο του Κιέβου», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Σε ερώτηση που τους υπέβαλε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, δύο πηγές των ουκρανικών υπηρεσιών

ασφαλείας δήλωσαν ότι θα είναι ένα σώμα ασφαλείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη του προέδρου και κορυφαίων στελεχών της μεταβατικής κυβέρνησης που θα διεξαγάγουν ασκήσεις στην πρωτεύουσα και όχι οι ένοπλες δυνάμεις.

Η ανακοίνωση που είχε αναρτηθεί νωρίτερα στον ιστότοπο της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας ανέφερε πως ο στρατός θα διεξαγάγει γυμνάσια στο Κίεβο απόψε, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ ότι οι ένοπλες δυνάμεις τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού λόγω της απειλής ρωσικής στρατιωτικής εισβολής. «Φάλαγγες στρατιωτικών οχημάτων θα κινηθούν μέσα στην πόλη» για τις ασκήσεις, ανέφερε η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα