Εγκύκλιος για τον ΦΠΑ στην εστίαση

Στηδημοσιότητα δόθηκε απο το ΥΠΟΙΚ ηεγκύκλιος για τη μείωση του ΦΠΑ στηνεστίαση, στο 13% από την προσεχή Πέμπτη.Όπως αναφέρεται, πρόκειται για μέτροπροσωρινό, το οποίο θα εφαρμοστεί - σεπρώτη φάση- έως τις 31 Δεκεμβρίου, μεσκοπό να αξιολογηθούν οι επιπτώσειςτου, στην τόνωση της αγοράς και τηνκαταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Στονμειωμένο συντελεστή υπάγονται καφετερίες,ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ψητοπωλείακαι οινομαγειρεία.

Διευκρινίσειςσχετικά με την εφαρμογή του μειωμένουσυντελεστή ΦΠΑ

13% στα προϊόντα και στιςυπηρεσίες εστίασης που θα ισχύσει απομεθαύριο Πέμπτη δίνει με εγκύκλιό τουο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδωνΧάρης Θεοχάρης.

Οσυντελεστής 13% δεν θα ισχύει για τα μηαλκοολούχα ποτά που παραλαμβάνονταιαπό τον πελάτη για κατανάλωση εκτόςκαταστήματος, όπως και όταν παραδίδονταιμέσω ντελίβερι. Επίσης για την κατανάλωσηαλκοολούχων ποτών σε όλες τις περιπτώσεις,είτε αυτή γίνεται εντός καταστήματος,είτε εκτός αυτού θα ισχύει συντελεστήςΦΠΑ 23%. Διευκρινίζεται ακόμη ότι ομειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13% δεν ισχύειγια τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης.

Στηνεγκύκλιο επισημαίνεται ότι η μείωσητου ΦΠΑ στην εστίαση είναι ένα «μέτροπροσωρινό», το οποίο θα εφαρμοστείπιλοτικά έως 31 Δεκεμβρίου 2013 «με σκοπόνα αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του στηντόνωση της αγοράς και την καταπολέμησητης φοροδιαφυγής

Keywords
Τυχαία Θέματα