Εγκρίθηκε ο διορισμός του Γιάννη Στουρνάρα

Εγκρίθηκε πριν από λίγο ο διορισμός του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος απο την Επιτροπή ΔΕΚΟ της βουλής. Την υποψηφιότητα του κ. Στουρνάρα στήριξαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης, ενώ κατά τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ,

οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή. «Παρών» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα εξακολουθούν να υπάρχουν αβεβαιότητες και κίνδυνοι για την εθνική οικονομία ενώ οι μεγαλύτερες προκλήσεις παραμένουν η διαχείριση των κόκκινων δανείων και τα επίπεδα της ανεργίας.

Πάντως, ο κ. Στουρνάρας σε συνομιλία του με δημοσιογράφους χαρακτήρισε ήπια την κριτική που του ασκήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση."Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως υπουργός είχαμε διαφωνία για την κυβερνητική πολιτική , τώρα όμως ως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος η δουλειά μου είναι νομισματική πολιτική και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Ο νέος υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, εξήρε το έργο του κ. Στουρνάρα στο υπουργείο οικονομικών επισημαίνοντας ότι πέτυχε μεταξύ άλλων το πρωτογενές πλεόνασμα και την επιστροφή της χώρας στις αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα