Εγκρίθηκε η εκταμίευση της 6ης δόσης

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της 6ης δόσης όπως μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο Ρόιτερς. Οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων θα πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερες ζημιές ώστε το ελληνικό χρέος να γίνει διατηρήσιμο, αναφέρουν στην έκθεσή τους οι εκπρόσωποι της τρόικας στη χώρα μας η οποία περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg. Οι επιθεωρητές κάνουν λόγο για ένα «κούρεμα» της τάξης του 50% με 60% με το ελληνικό χρέος
να διατηρείται -όπως επισημαίνουν -σε υψηλά επίπεδα εως το 2030.

Μαραθώνιος διαβουλεύσεων την ίδια ώρα για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη. Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ ενώ για αύριο είναι το νέο προγραμματισμένο ραντεβού Σαρκοζί - Μέρκελ στις Βρυξέλλες ενόψει των συνόδων Κορυφής της ΕΕ την Κυριακή και την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, για την προετοιμασία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και για τις εξελίξεις στην Ελλάδα συζήτησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ο πρωθυπουργός που μεταβαίνει στις Βρυξέλλες και αύριο στις 6 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

 Διαβάστε προηγούμενη είδηση εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα