«Εγκλωβισμένος» πρωθυπουργός

Την άποψη ότι «δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να είναι απολύτως εγκλωβισμένος στα εσωτερικά αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ» διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος μίλησε στη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λυκούδης, είπε:
«Τείνω να πιστέψω, σιγά - σιγά, ότι δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να είναι απολύτως εγκλωβισμένος στα εσωτερικά αδιέξοδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Και πιστεύω ότι είναι υποχρεωμένος να κάνει κινήσεις. Εάν θέλει να προχωρήσει -γιατί δεν
μπορώ να κάνω και τον προφήτη-, δεν μπορεί να το κάνει, χωρίς μεγάλες και ουσιαστικές κινήσεις, που να αγγίζουν και το εσωτερικό της κυβέρνησης. Και επειδή έχω την εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός έχει ένα κοινωνικό έρεισμα που του επιτρέπει σήμερα -δεν ξέρω αν θα του επιτρέπει αύριο και αν θα εξακολουθεί να υπάρχει αυτό το κοινωνικό έρεισμα-, αποφασιστικές κινήσεις, μπορεί να τις κάνει, έχει δηλαδή την πολιτική δύναμη να τις κάνει, νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσει σε ένα ξεκαθάρισμα των θεμάτων. Δεν ξέρω τι μορφή θα πάρει αυτό το ξεκαθάρισμα, διότι εγώ απεύχομαι να είναι η συνηθισμένη μορφή που υπάρχει στα κόμματα, δηλαδή συγκρούσεις, αποχωρήσεις και τέτοια. Προτιμώ να έχει συνοχή ένα κυβερνητικό σχήμα... Όμως πρέπει να ξεκαθαρίσει τον προσανατολισμό, να ξέρει τι θέλει».

* Για την πρόεδρο της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου:

«Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει μια ιδιορρυθμία στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Νομίζω ότι έχει σχέση με το δικό της στάτους, τη δική της προσωπικότητα. Πολλές φορές, υπάρχουν σοβαρές αντιθέσεις που δύσκολα ξεπερνιούνται».

Δημοσιογράφος: Το θέμα που δημιουργήθηκε στην Βουλή με την εισβολή των αντιεξουσιαστών;

Σπ. Λυκούδης: «Αυτό είναι ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός, το οποίο έμενα δεν με ανησυχεί ως αυτό καθεαυτό, εάν ήταν κάτι που πέρασε και έφυγε. Φοβάμαι μήπως δημιουργεί προϋποθέσεις νέων τέτοιων φαινομένων στο μέλλον... Η ελληνική Βουλή και όλοι οι χώροι της δεν είναι ένας τυχαίος χώρος της πόλης, μια πλατεία. Δεν είναι ένα πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, που μπορεί κάποιος να πάει να εκδηλώσει τη διαμαρτυρία του ή τα αιτήματά του. Έχει έναν ιδιαίτερο, τεράστιας πολιτικής σημασίας συμβολισμό. Είναι ο χώρος στον οποίο αναφέρεται και λειτουργεί η Δημοκρατία και, υπό αυτή την έννοια, ο χώρος απαιτεί τον σεβασμό των πολιτών. Δεν είναι λοιπόν "ε, τι να κάνουμε, συνταγματικό τους δικαίωμα είναι, μπήκαν μέσα, διαμαρτυρήθηκαν, έφυγαν". Και μάλιστα να εκφράζεται μέσα από την δήλωση της προέδρου της Βουλής, ότι "εν πάση περιπτώσει, δεν μπήκαν και μέσα, πρόλαβαν οι υπάλληλοι και έκλεισαν τις πόρτες».
Keywords
Τυχαία Θέματα