Εγκαίνια για τις φοιτητικές κατοικίες στη Σάμο

Με ανακούφιση δεκάδεςφοιτητές είδαν το συγκρότημα φοιτητικώνκατοικιών στο Καρλόβασι να ανοίγει καιεπίσημα, μετά την πολυετή προσπάθειατων πρυτανικών αρχών και των τοπικώνφορέων. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαναμέσως μετά την τελετή της καθομολόγησηςτων αποφοίτων των τμημάτων των σχολώνκαι των μεταπτυχιακών τμημάτων τουΠανεπιστημίου Αιγαίου με την παρουσίαεκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης,των πρυτανικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Το συγκρότημα μπορείνα φιλοξενήσει περίπου 150 φοιτητές,διαθέτει εστιατόριο και απαραίτητεςπαροχές. Το έργο με τίτλο «Μελέτη -Κατασκευή Φοιτητικής

Κατοικίας -Φοιτητικής Λέσχης του ΠανεπιστημίουΑιγαίου στη Σάμο - Οικοδομικές και Η/Μεργασίες», εντάχθηκε στο ΠεριφερειακόΕπιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου2000-2006, τον Μάιο του 2002, επί πρυτανείαςΚαθ. Θεμιστοκλή Λέκκα.

Η ανάθεση του έργουέγινε επί πρυτανείας Καθ. Σωκράτη Κάτσικατον Μάρτιο του 2004, οπότε και ξεκίνησανοι εργασίες ανέγερσης, οι οποίεςσυνεχίστηκαν επί πρυτανείας Καθ. ΑνδρέαΤρούμπη και ολοκληρώθηκαν από τηνπαρούσα πρυτανική αρχή, του Καθ. ΠάριΤσάρτα. Ο επόμενος στόχος του Πανεπιστημίουαλλά και της τοπικής κοινωνίας είναι ηαξιοποίηση των Ταμπάκικων μιας περιοχήςπου ήδη έχει περιέλθει στην ιδιοκτησίατου Πανεπιστήμιο Αιγαίου το οποίοφιλοδοξεί να το μετατρέψει σε μιασύγχρονη Πανεπιστημιούπολη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα